Direktlänk till inlägg 25 juli 2014

Känt på ytan på San Francisco!!:)

Av Mia Gustavsson - 25 juli 2014 05:40

Idag begav vi oss tidigt in mot San Francisco för att få ut så mycket av dagen som möjligt!!
Parkerade bilen i ett parkeringshus brevid Grace cathedralen och begav oss sedan till fots nedåt backarna!!Köpte rätt snart ett free pass för en dag så vi fick åka fritt på Cable car,Cable bus,tram och vanlig buss hur mycket man ville under en dag:):)Ett måste att testa de olika frdmedlen när man ändå besöker staden!!
San Francisco består mycket av backar även om avstånden ej är långa så det var skönt för benen att nyttja ibland!!:)
Varit vid Fishermans wharf som oftast är fullt av turister och täcker en stor del av Norra hamnområdet!!Här finns butiker och attraktioner för de som vill!!Vi strosade nog mest omkring och kollade pirar,andra turister typ kineser som gjorde konstiga övningar på piren genom att jogga på samma ställe,sparka med benen högt i luften,gå baklänges och stå helt ställ och blunda:)utövade något vi aldrig kom på vad:)
I vattnet strax utanför pire 39 fanns sjölejon att titta på när de låg och solade på liknande flottar!!:)

Tog oss sedan bort mot Union Square där vi gick till Westfield San Francisco center som innehöll 6 våningar/

Så man blir yr i huvudet på riktigt!!:)Många skyskrapor finns i denna stad!!Den ena högreän den andra:)
Tog oss sedan ner med gammal San Francisco spårvagn backar upp och ner till bort mot Lombard Street(Serpentinvägen)!!Kul att se!!
Sedan begav vi oss till fots alla 14 kvarter bort till bilen som tiden började ticka ut på och bara det är en bedrift att hitta tillbaka till:):)
Golden Gate Bridge och Alcatraz Island har vi sett på håll idag men utforskar det närmare en annan dag innan vi far hem:)
Nöjda,betlåtna och trötta i fötterna begav vi oss sedan tillbax till hotellet för fri middag och dryck när kvällen kom:)
Det tar tid att utforska ett nytt ställe och tid att ta sig från ställe till ställe trots att det bara ska ta 8 minuter från SF till hotellet!!:):)
I morgon blir det nog en närmare titt på Goldeneye Gate Bridge och Reedwoodsträden samt en närmare titt på Union Square!!:):)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia Gustavsson - 29 juli 2014 22:06


Landat på Landvetter i Göteborg!! Så Tacksam över Lufthansa som flugit oss säkra fram och tillbaka till Usa utan kraschlandningar,nedskjutningar och förseningar!!Alla tider,boardingar och väskor funkat hela vägen!!:)Skönt!! Norweigan hade 56 timmar...

Av Mia Gustavsson - 29 juli 2014 18:30


Mellanlandat i München och klockan är nu 18.20 här på kvällen men i vårt huvud är den 9.00 på morgonen!!Kommer kännas konstigt i huvudet ett tag antar jag innan man vänder till Svedalatider igen!!Tur man har semester 2 veckor till iallafall:):)??????...

Av Mia Gustavsson - 29 juli 2014 00:44

Checkat in på San Francisco AirPort och laddar nu för 15 timmars flygning med mellanlandning i München innan vi får checka ut vårdat bagage på Landvetter i Göteborg!!Ska bli skönt att återse Nära/Kära spm man oxå längtar till så mycket!!:)Kärlek i St...

Av Mia Gustavsson - 28 juli 2014 16:45

Begav oss tidigt in mot San Fransisco och ner mot ett parkeringshus nära Pire 33 där båten till De Två öarna skulle utgå ifrån:)Förköpta biljetter till detta har vi gjort redan hemifrån och är ett måste för du kan inte köpa biljetter på plats för eft...

Av Mia Gustavsson - 28 juli 2014 07:23

Idag tog vi en välbehövlig sovmorgon!!Det har inte blivit så många sådana under denna resan pga av att man vill ha ut det mesta av dagarna i möjligaste mån och vi är lite sådana att vi vill komma iväg skapligt innan värsta rusningen!!Det var skönt at...

Ovido - Quiz & Flashcards